DFSSN

Dipartimento di
Farmacia e Scienze della Salute e della Nutrizione
Dipartimento di Eccellenza L. 232/2016

  • Dipartimento di Farmacia e Scienze della Salute e della Nutrizione

 


Arcavacata, lunedì 31 maggio 2021

Guest lectures nell'ambito del Master Nutritional Science
Giovedì 3 giugno alle 16.30 prof. Sander Kersten


Giovedì 3 giugno alle 16.30, il professor Sander Kersten, professore di nutrizione, metabolismo e genomica / Chair Division of Human Nutrition & Health dell'Università di Wageningen (Wageningen, Paesi Bassi) terrà una lezione intitolata “Overnutrition: causes, consequences and solutions” nell'ambito delle attività del Corso di Laurea Magistrale in Scienza della Nutrizione.

On Thursday June 3rd at 4.30 pm, Professor Sander Kersten, Professor in Nutrition, Metabolism and Genomics / Chair Division of Human Nutrition & Health of Wageningen University (Wageningen, The Netherlands) will give a guest lecture entitled “Overnutrition: causes, consequences and solutions” as part of the activities of Master’s Degree course in Nutritional Sciences.

 

Giovedì 10 giugno alle 16.30, il professor Sander Kersten, professore di nutrizione, metabolismo e genomica / Chair Division of Human Nutrition & Health dell'Università di Wageningen (Wageningen, Paesi Bassi) terrà una lezione intitolata “Undernutrition: causes, consequences and solutions” nell’ambito delle attività del Corso di Laurea Magistrale in Scienza della Nutrizione.
 
On Thursday June 10 th at 4.30 pm, Professor Sander Kersten, Professor in Nutrition, Metabolism and Genomics / Chair Division of Human Nutrition & Health of Wageningen University (Wageningen, The Netherlands) will give a guest lecture entitled “Undernutrition: causes, consequences and solutions” as part of the activities of Master’s Degree course in Nutritional Sciences.
---------------------------------
 
Cicli di lezioni svolte dal visiting professor Majid Mounir, Department of Food Science and Nutrition, Hassan II Institute of Agronomy and Veterinary Medicine, Rabat, Morocco, per il Master degree Course in Nutritional Sciences:
 
Argomenti trattati:
“Food science and technologies with laboratory exercises”
 
Food Preparation Part I on December 14, 2020
Food Preparation Part II on December 16, 2020  
Food Preservation on December 18, 2020   
 ------------------------------------------------
Cicli di lezioni svolte dal visiting professor  Diego Cortes,  Full Professor in Pharmacognosy, Department  de Farmacología, Facultad de Farmacia - Universidad de Valencia, España,  per il Master degree Course in Nutritional Sciences:
 Argomenti trattati :
“Physical Methods in Organic Chemistry
Secondary Active Metabolites
-Antioxidant polyphenols   On April 30, 2021
-Regulators of cholesterol levels in the blood  on May 14, 2021
-Alkaloids: medicine or poison? on May 21, 2021





letto 138
ultimo aggiornamento: giovedì 10 giugno 2021 - 08:55